Forfatter og Illustratør besøk.

forfatter besøk4248649117Ønsker du oss på en Litteraturfestival, bokdager, sommerles o.l. Vi tar alle med storm og lover dere en forestilling barna seint vil glemme.

Vi jobber både sammen og hver for oss. I henhold til honorar følger vi forfattersentrum sine satser.

Tlf: 40214985 / irenehantveit@hotmail.com

Sakset fra media:

«Sammen med Irene Hantveit er Tumyr på besøk for å dele hemmeligheten bak det å lage en bok. Fra første øyeblikk har duoen barna i sine hule hender» – Anne-Jo Lexander ( Askøyværingen)

«Det ble høy latter da forfatteren måtte hoppe opp for å sette de siste iskulene på plass. Isen holdt nemlig på å velte og ikke langt fra at barna fikk den i fanget. Heldigvis gikk det bra». – Elisabeth C. Wang/Janne Storebø  (Avisen: Ditt Oslo)

«Små hoder strekkes for å få et glimt av tavlen der magien skjer, øyne blir kulerunde og munner halvåpne». ( Øyvind Tegner.– Anne-Jo Lexander ( Askøyværingen)

I en mørk krok bak gymsalen sitter rundt 15 barn oppå tjukkasene og lar seg trollbinde av Irene Hantveit.  – Anne-Jo Lexander (Askøyværingen)

Det å lese en bok er en ting, det å få være med i handlingen er en annen. Vi liker å la barna ta del i eventyret og dramatiserer sammen med dem. Med vår nye bok vil vi nå også fokusere på å lære barna om naturen. 

Vet du hvor mange barn vi trenger for at det skal matche vekten til «bjørnen vår». Sammen med barna finner vi dette ut 🙂

Vi forteller også litt om hvordan det er å jobbe som forfatter og illustratør. Litt om rollefigurene og litt om hvordan Øyvind tegner de ulike figurene.

Litt høytlesning fra en av bøkene våre blir det også og alle barna får være med på en imaginær flytur hvor forfatteren dramatiserer sammen med barna.
Vi avslutter med at Øyvind lærer barna å tegne batman Truls, drager o.l.

Vi har vært på sommerlesfesten biblioteka i vest ( Fjell, Sund, Øygarden og Askøy). Bilder kan finnes her

Kvinneherad og Rosendal.
Les mer.

Vi har vært og er i den kulturelle skolesekken på Askøy, Fjell. Vi har  opptrådd under Tall Ship race / cruise in company.

Forfatteren har også vært med på Drømmedag gjennom MOT, hvor ungdommene fikk en mini skrivekurs. Det har også vært holdt skrivekurs for ungdommer i Ung-Flimmer.

Ønsker du å se hva andre syntes kikk under fanen tilbakemeldinger/referanser eller se hva media skriver.


Skoler

Forfatter og illustratør besøk.

Inspirasjon til lese og skriveaktviteter !

Trinn; 1-4 klasse.
Varighet; 1 skoletime med dramatisering og lær og tegne drager.
Rammefaktorer;
•    Klasserom med prosjektor og data.
•    Forfatter og Illustratør tar med seg en  minnepenn.
•    Klasserom med tavle e.l. som illustratøren kan tegne på.

Tema;
Hvordan blir en bok til ?
Det fokuseres på hvordan en bok blir laget, hvordan jobber en illustratør og hvordan jobber de sammen.  Forfatteren dramatiserer sammen med barna og har barna med seg opp på scenen bl.a. for å demonstrere hvor mye mr. Bjørn som vi har med oss faktisk veier. Lek og lær som mottoet er for vår nye faktabok står sterkt i fokus.

Hele tiden mens forfatteren forteller om hvordan hun skriver bøker, tegner illustratøren på tavlen. På slutten av timen får elevene lære seg å tegne f.eks. drager og andre figurer.

Forfatter Irene F Hantveit  og Illustratør Øyvind Tumyr har skrevet bøkene: Truls og Mias elleville flytur,  Truls og Mia på ferie og Truls og Mia på tur om høsten. ( en morsom og lærerik faktabok om små og store dyr i skogen)

Ønsker dere besøk eller mer info; irenehantveit@hotmail.com tlf: 40214985

Barnehager

(3-6år ) Bare på spesielle forespørsler.
Inspirasjon til leselyst og språkutvikling.

Når Irene er på forfatterbesøk leser hun ikke bare fra boken, men gir de en større forståelse av hva boken handler om ved å ta barna med inn i bokens verden etter høytlesningen, og lar de være med på eventyret ved å dramatisere enkelte av hendelsene i boken.

Boken Truls og Mias elleville flytur blir lest og snakket litt om. Etterpå reiser barna og Irene på vår egen flyreise hvor alle kan være med. På turen kan vi bestille is som går helt opp til taket, levende krabber og mye mer.

Barna får gjennom høytlesningen og dramatiseringen en førstehåndserfaring med innholdet i boken og får en mulighet til å leve seg inn i Truls og Mias verden.

Tlf:     40214985
epost: irenehantveit@hotmail.com

Reklamer