Tilbakemeldinger/Referanser

Husnes
Forfatterbesøk og Illustratør besøk på Kvinnherad bibliotek
På sommarbokfesten 2013 hadde Kvinnherad bibliotek besøk av forfattaren Irene Hantveit og Illustratør Øyvind Tumyr, og vi var svært nøgde. Forstillinga var ei fin veksling mellom ”stille” aktivitetar og aktivitetar der barna kunne delta aktivt. Barna skulle fram for og illustrera kor mange barn som skulle til for å få vekta til ein bjørn, og så fekk dei lov å måla høgda deira i forhold til ein bjørn. Barna var ivrige då Irene ”laga” fleire kjempeis. Dei storkoste seg å då dei fekk læra å teikna dragar med Øyvind. Det var tydelig at både Irene og Øyvind hadde eit godt lag med barna. Vi fekk tilbakemelding frå både barn og vaksne om at det var eit flott arrangement. Irene Hantveit og Øyvind Tumyr er hjartelig velkommen tilbake til oss ved seinare høve   IMG_0717
Marit Hass
Bibliotekar, Kvinnherad bibliotek

Hei!

Vil bare fortelle at etter å ha vært på skrivekurset  med deg på biblioteket fikk jeg mot til å sende inn tekst til en skrivekonkurranse. Teksten ble plukket ut til å være med i en antologi som gis ut av Alea forlag nå i høst. 

Sakset fra media:

«Sammen med Irene Hantveit er Tumyr på besøk for å dele hemmeligheten bak det å lage en bok. Fra første øyeblikk har duoen barna i sine hule hender» – Anne-Jo Lexander ( Askøyværingen)

«Det ble høy latter da forfatteren måtte hoppe opp for å sette de siste iskulene på plass. Isen holdt nemlig på å velte og ikke langt fra at barna fikk den i fanget. Heldigvis gikk det bra». – Elisabeth C. Wang/Janne Storebø  (Avisen: Ditt Oslo)

«Små hoder strekkes for å få et glimt av tavlen der magien skjer, øyne blir kulerunde og munner halvåpne». ( Øyvind Tegner.– Anne-Jo Lexander ( Askøyværingen)

I en mørk krok bak gymsalen sitter rundt 15 barn oppå tjukkasene og lar seg trollbinde av Irene Hantveit.  – Anne-Jo Lexander (Askøyværingen)

Karianne Kleppe Truls og Mia bøkene har virkelig falt i smak hos barna i Øvre Kleppe barnehage. Guttene er veldig glad i «supermann»! Vi kan anbefale bøkene på det sterkeste! Artig å høre hvordan barna i ettertid forteller SIN fortåelse av bøkene (de eldste vel å merke)

Hei! Leste akkurat boken for 8-åringen og han syntes at boken var veldig kjekk! Han likte spesielt den magiske kisten! Og så har han funnet ut at jungelsafarien er en fortsettelse fra bok nummer en, så da kom den frem for å se om dette ikke stemte! Og nettopp, i bok nummer en hopper de ut av flyet på slutten av boken, og i bok nr. to blir de dratt inn i kisten og historien fortsetter akkurat der den sluttet i bok nummer en! Veldig morsomt konsept!!

Britt-Wenche Aasebø Bjugn kommenterte Therese Heradstveit sitt innleggTruls og Mias elleville flytur sin vegg: «Boken er populær på Pepperdalen i Erdal Barnehage og, selv om det «bare» er jeg som leser den 😉 ;)»

Florvåg barnehage har kjøpt boken og oppfordrer alle andre barnehager til å gjøre det samme! Vi hadde også en fantastisk opplevelse da forfatter Irene F Hantveit kom og leste boken for oss. En dyktig dame med imponerende innlevelse og strålende fortellerglede! 🙂 40 barn satt dønn i ro og var fullstendig oppslukt! Irene: Dette vil vi se og høre mer av, vi gleeeeeder oss til neste bok kommer for salg! Med hilsen fra Therese, på vegne av alle i Florvåg barnehage.
Hos oss gikk boken rett hjem! Odin ville heller lese om Truls og Mia enn å se barneTV! Og det første gangen vi leste den. Knallbra! 🙂

Irene Duinker Leste en tidlig versjon av boken for mine to på 4 og 6 år og de elsket boken. «Er det mer?» var første reaksjon. «Les den en gang til» var andre og tredje kommentar! Så gled dere folkens, dette er en bok som barna bare elsker!

Kontakt info:
Irene F Hantveit
Mail: irenehantveit@hotmail.com
Tlf: 40214985

Reklame

1 svar til Tilbakemeldinger/Referanser

 1. Irene sier:

  Denne mailen fikk vi fra fausganger skole;
  Hver høst har 1.-4.klasse, ved Fauskanger barne- og ungdomsskole, leseprosjekt med fokus på lesing og tekstskaping.
  Gjennom media hadde vi sett at forfatter Irene Hantveit og illustratør Øyvind Tumyr (begge fra Askøy) hadde gitt ut boken ”Truls og Mias elleville flytur”. Denne boken kjøpte vi inn og leste for elevene.
  De satt som ”fjetret” under høytlesingen og likte boken svært godt. Det var også spennende at personene som hadde laget boken var fra Askøy.
  Derfor kontaktet vi dem og spurte om de ville komme og ha en ”kick off” for elevene i forbindelse med leselystaksjonen – og heldigvis kunne de det! Og for en suksess!!
   
  Forfatter Irene fortalte om hvordan hun fikk idèen til historien. Hun dramatiserte også en hendelse og leste et utdrag fra boken, mens illustratør Øyvind viste hvordan han tegnet figurene.
  Elevene satt som lys – å trollbinde 60 barn fra 6 – 10 år i 45 minutter, er en kunst i seg selv!
   
  Alle klassene ville bruke timen etter til å bearbeide opplevelsen, og det ble mange flotte ”Batman Truls”-tegninger.
  I norskfaget arbeider vi med tekstskaping og har bl.a. forlag, dvs. å lage bøker selv.
  Gjennom denne flotte presentasjonen har elevene fått inspirasjon til å skape tekst, planlegge en historie og se viktigheten av illustrasjoner som beriker teksten.
   
  Takk – fra store og små – for en fantastisk opplevelse!
  Hilsen 1.-4.klasse på Fauskanger barne- og ungdomsskole.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s